El coaching literari és un servei d’assessorament i formació per a l’autor que necessita millorar el seu text, que vol un acompanyament durant l’escriptura o la reescriptura del seu manuscrit o vol millorar aspectes puntuals dels seu manuscrit, treballar la creació d’escenes o aprofundir en les capes dels personatges.

Potser tens una idea, però no saps com convertir-la en un llibre. Potser ja has començat la teva novel·la o el teu llibre de no-ficció, però et sents incapaç d’acabar-lo. És possible que hagis acabat el teu manuscrit, però no estiguis satisfet/a del resultat obtingut. Pot ser que et trobis en una època d’estancament, que vulguis escriure, però sempre trobis excuses per no posar-t’hi. Et diuen que escrius bé, però no hi ha manera d’acabar la teva novel·la perquè la inseguretat o un excés de perfeccionisme t’ho impedeixen.

El coaching literari et donarà les eines que et permetran convertir-te en un escriptor/a autònom/a i cada vegada millor. Aprendràs nous mètodes per continuar desenvolupant el teu talent. El teu assessor o assessora estudiarà el teu text i et proposarà possibilitats de millora.

Si ets un/a escriptor/a novell/a, aprendràs a escriure una novel·la o un llibre de no-ficció des de zero.

Com funciona un assessorament literari? La primera trobada virtual entre escriptor/a i assessor/a servirà per saber què necessites, quin és el teu punt de partida i quins són els teus objectius amb l’assessoria. Amb això i el manuscrit o la idea amb la qual vols treballar, el/la coach et proposarà una o més trobades i t’indicarà quins aspectes creu que és realista treballar segons el que hagi vist en la primera trobada. A partir de llavors, el treball conjunt entre escriptor/a i coach s’ajustarà al ritme que sigui necessari i s’allargarà el número de sessions que s’hagin pactat.