Què t’ofereix el projecte d’Editorial Intrèpida respecte de les altres maneres de publicar

La tecnologia ha entrat amb força en tots els àmbits de la nostra societat, també en el cultural, i ha canviat la manera com els éssers humans ens entretenim. El món dels llibres, que abans significava un tall gros del pastís de l’oci i de l’aprenentatge, ha quedat diluït entre el magma d’oportunitats d’oci. Això, sumat al fet que al nostre país gran part de la gent que llegeix també escriu, ha propiciat que les possibilitats de publicar en una editorial tradicional s’hagin reduït notablement. 

En resum, la compra de llibres ha disminuït, però no les ganes d’escriure i publicar.

Quines són les conseqüències per al món editorial tradicional? Davant la baixada de vendes per cada títol publicat, les editorials tradicionals han decidit tancar files i publicar només aquells autors que tenen vendes assegurades. Per tant, els autors novells o els que tenen unes vendes potencialment baixes no poden accedir al món editorial tradicional. Les grans editorials ja no accepten nous autors, i les petites confien en cobrar subvencions per assegurar-se el retorn dels diners que han arriscat en publicar llibres que saben que no només no els donaran cap benefici, sinó que ni tan sols els permetran cobrir la despesa de publicar-los.

I això quines conseqüències té per a l’autor? Que pot aconseguir publicar, sí, però a canvi de perdre els drets d’explotació sobre el seu llibre i veure que l’editorial no fa res per incrementar-ne les vendes, moltes vegades ni tan sols publicitat. De manera que han publicat, però durant anys el seu llibre queda relegat a pocs exemplars que no es vendran enlloc, o a caixes d’exemplars a casa o al magatzem de l’editor. L’autor no en té els drets i no pot fer res amb el seu llibre.

L’altra opció que sembla que els queda als autors sense editorial o amb una mala experiència en el camp tradicional és llançar-se a l’aventura de l’autopublicació, amb els problemes que suposa això: una gran inversió de temps i penjar a la xarxa un llibre que no ha passat per mans de professionals que saben com fer d’un bon text un llibre per ser publicat. El projecte d’Editorial Intrèpida proposa un altre model: com a empresa de serveis editorials, donem l’oportunitat de publicar amb la qualitat d’una editorial tradicional, cuidant el llibre de l’autor que ens el confia i treballant perquè tingui la repercussió que l’autor desitja. Tot plegat, amb l’afegit important que l’autor manté tots els drets sobre el seu llibre i, per tant, amb menys exemplars venuts pot recuperar la inversió que ha fet.

D’aquesta manera, a part d’estar acompanyat en tot moment per les professionals que formem part d’Editorial Intrèpida, l’autor pot participar de cada pas del procés editorial, pot triar quin tipus d’il·lustració vol tant per a la coberta com per a l’interior, i pot decidir en quin moment vol publicar, per quins canals vol posar a la venda el seu llibre, quants diners vol invertir en publicitat, quantes presentacions del llibre vol fer… 

En qualsevol moment pot decidir traduir el text, canviar-ne el format, imprimir-ne més… i fins i tot endur-se’l a una altra editorial, si ho vol. Els drets sobre el seu llibre són seus, i per això sempre en té el control.

Així doncs, l’autor que confia en el projecte d’Editorial Intrèpida inverteix en la confecció del seu llibre i recupera la inversió amb la venda perquè, en comptes d’un 10 % del preu del llibre, l’autor es queda amb tot el benefici del llibre venut i, a més, ha decidit quant volia invertir i per quins conceptes.

*Aquesta entrada va ser publicada l’11/12/2020 a la nostra pàgina amiga cornèliaabril.blogspot.com