Els escriptors escriuen. Sí, però en aquests temps moderns en què vivim, els escriptors que volen fer de la seva passió un ofici també necessiten una estratègia per arribar als lectors. I aquesta estratègia de comunicació passa per com ens presentem, què volem que sàpiguen de nosaltres i com ens mostrem. I això es tradueix en la importància de la fotografia de l’autor.

Agafar la fotografia de quan vas anar a fer-te el DNI o la de les últimes vacances no és una bona idea. I menys encara si bufaves les espelmes del pastís d’aniversari. Ni se’t passi pel cap retallar una fotografia de grup! Als teus amics els agrada saber què fas, i fins i tot als teus fans quan ja ets famós/a. En canvi, a la contraportada del llibre, al teu web o al diari de la teva ciutat et presentes al món com a autor/a. I aquí cal que ens posem seriosos.

Per què necessito invertir en fotografies d’autor?

La fotografia d’autor feta per un professional dona una imatge que serà recordada. Servirà per mostrar la teva personalitat. T’ajudarà a comunicar, perquè el/la fotògraf/a sap com transformar una idea en imatge. Que la fotografia d’autor te la faci un fotògraf especialitzat augmenta la qualitat final de producte. I com que qualsevol petit detall és important, una bona foto de perfil comunica que la persona fotografiada té cura d’aquestes coses.

Una sessió de fotografies professionals amb un fotògraf o fotògrafa especialitzats en retrats et permetrà tenir material bo per compartir a les xarxes socials. Amb les fotografies de la sessió també podràs il·lustrar el teu web professional.

Comença amb bon peu

Recorda quina és la importància de la fotografia d’autor: si no ets un autor conegut, com tots a l’inici de la nostra carrera professional, aquesta és la primera imatge de tu que tindrà el lector. Serà la primera de les imatges que definirà la teva marca com a autor. Cada pas que facis a la teva carrera inclourà les fotografies que acompanyen els teus llibres.

Vols una carrera com a autor? Cuida la teva imatge

La major part dels autor que s’autopubliquen no contracten ni un fotògraf ni un maquetador ni un corrector professional. I el resultat és molt amateur i de baixa qualitat. Preguntar el que han fet els teus amics i amigues, doncs, no és la millor opció. Fixa’t, en canvi, en les fotografies de les solapes dels llibres de qualsevol editorial seriosa. Mira les pàgines de cultura dels diaris. Adona’t de la importància que té la fotografia de l’autor i posa en pràctica els consells dels professionals. Una bona fotografia et presentarà de la forma adequada als teus lectors.