Et donem respostes

pregunta’ns

mimem el teu projecte

Manos y libro de Núria Farràs

Vols més informació sobre els serveis editorials?

Et donem resposta a totes les preguntes

La millor manera de saber les coses és preguntant. Així que ens avancem al que necessites saber i et responem sense embuts. Tot i això, si alguna cosa no et queda del tot clara o si vols saber-ne més, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. 

PREGUNTeS FREqüents

rESPoSTeS RÀPIDES als serveis editorials

 

· Quin és el primer pas per contactar amb Editorial Intrèpida? Passeja pel nostre lloc web, envia’ns el teu manuscrit acabat o fes-nos una pregunta.

· Puc enviar-vos el meu manuscrit sense acabar o una idea per desenvolupar? Si vols serveis editorials d’Editorial Intrèpida hauràs d’enviar-nos un manuscrit acabat, que avaluarem. També ens pots preguntar el que necessitis saber. Ens posarem en contacte amb tu per donar-te una resposta. Si necessites un servei de coaching o assessorament literari per acabar el teu manuscrit o millorar-lo, no ens enviïs el teu manuscrit; envia’ns un correu electrònic demanant aquest servei i ens posarem en contacte amb tu per explicar-te el procés.

·Quant de temps tardeu en donar una resposta un cop he enviat el meu manuscrit? Tot dependrà del número de manuscrits que tinguem en cartera per llegir i respondre. Si en algun moment tenim tant de material que no podem respondre en un temps prudencial, t’enviarem un correu per comunicar-t’ho.

·Què feu amb el manuscrit que us envio? Llegirem el teu manuscrit i et donarem una resposta via correu electrònic. Si no ens posem d’acord, eliminarem el manuscrit dels nostres arxius. Si ens posem d’acord, el guardarem per treballar-lo. Som professionals del món editorial, i ens comprometem al fet que cap dels nostres professionals farà servir el teu manuscrit per a res més que per treballar l’edició i la publicació del teu text.

·Quin cost té per a mi que llegiu el meu manuscrit? Per a tu no té cap cost, forma part de la nostra tasca editorial. Només se’t cobrarà si sol·licites un informe de lectura detallat o algun altre servei editorial.

·Si creieu que el meu text pot ser publicat, què he de fer? Si creiem que el teu text pot ser publicat a Editorial Intrèpida t’ho direm i et proposarem una reunió per conèixer-nos i explicar-te de quina manera podem treballar junts. Si ens posem d’acord, t’assignarem una coordinadora editorial i aquesta persona serà la que, juntament amb tu, crearà el calendari d’edició segons les necessitats que tingui el teu llibre.

·De quina manera puc garantir que ningú no copia el meu text? Ningú pot garantir al cent per cent que «ningú» copiarà o plagiarà les teves idees o el teu text. El que sí que pots fer és registrar el teu manuscrit abans de donar-lo a llegir a algú, inclosa Editorial Intrèpida, per garantir que, si algú copia tot o part del teu text, podràs acudir a la justícia amb la prova que el text és teu i que aquest algú te l’ha plagiat. Les idees no es poden registrar. Informa’t de què és «plagi» o «citació» i de què es pot registrar i què no.

·Si vull que el meu text també inclogui il·lustracions, gràfics, fotografies i altres recursos, els he d’aportar jo o els puc contractar? Pots fer les dues coses. Si aportes tu les il·lustracions, gràfics, fotografies o altres recursos, haurem d’assegurar-nos que tinguin la qualitat mínima per ser publicables i els drets lliures, o bé hauràs hagut de comprar aquests recursos per poder fer-los servir. Si no tens aquests recursos, te’ls podem proporcionar nosaltres, perquè treballem amb il·lustradors, fotògrafs i infògrafs, i només els hauràs de contractar.

·Què he de fer si necessito el servei de coaching o assessorament literari? En aquest cas no ens enviïs el teu manuscrit; envia’ns un correu electrònic demanant aquest servei i ens posarem en contacte amb tu per explicar-te el procés.

· Feu pressupostos per a l’edició del manuscrit, la maquetació o la correcció d’un text sense que hagi d’enviar-vos el manuscrit acabat? No. Per poder donar un servei veraç i ajustar-nos al pressupost de manera que no hi hagi malentesos per cap de les dues parts, només donem pressupost després d’haver llegit el manuscrit, d’haver acceptat el manuscrit per treballar-hi i d’haver fet una o més reunions amb l’escriptor/a per saber exactament què necessita i si el que necessita és realista.

· Em podeu donar pressupost només per  corregir el text o per maquetar, per exemple? Sí. Si només necessites una de les feines que forma part del procés d’edició (correcció, maquetació, coberta…) o coaching literari, per exemple, t’atendrem, però et derivarem a un o una dels nostres col·laboradors perquè atengui particularment la teva petició de correcció, maquetació, disseny de coberta o coaching literari, entre altres. En aquests casos, el llibre no podrà formar part del catàleg d’Editorial Intrèpida.

Pel que fa a la distribució, només gestionem la distribució digital als autors que editen íntegrament el seu llibre amb nosaltres i que, per tant, passen a formar part del nostre catàleg amb el segell d’Editorial Intrèpida.

· Quins són els criteris de publicació del catàleg d’Editorial Intrèpida dels llibres dels serveis editorials? El criteri principal perquè un manuscrit sigui acceptat per Editorial Intrèpida és el de la qualitat. Editorial Intrèpida accepta manuscrits de temes molt diversos, sempre que tinguin una qualitat publicable. Aquests llibres formen part de col·leccions diferents dels llibres de les nostres col·leccions principals, perquè són llibres sense vocació comercial (de petit tiratge o llibres especials o de luxe).

·Què voleu dir quan afirmeu que el 100 % del preu del llibre és per a l’autor, en els llibres dels serveis editorials? Volem dir que Editorial Intrèpida no contracta ni drets de reproducció ni drets d’explotació ni drets de traducció sobre cap manuscrit que estigui subjecte a drets d’autor, en els serveis editorials. Això significa que l’autor que fa servir els serveis editorials sempre manté els seus drets i que Editorial Intrèpida només cobra per la gestió de la distribució digital o de la impressió si l’autor contracta aquests serveis. A més a més, segons el canal de distribució escollit, l’autor deixarà de cobrar el percentatge que es quedi la botiga mitjançant la qual es fa la venda (El Corte Inglés amb impressió sota demanda, Fnac amb impressió sota demanda, La Casa del Llibre amb impressió sota demanda, pàgina de l’empresa Liberis.cc amb impressió sota demanda, Amazon en impressió sota demanda, Amazon en format ebook).

·Quins són els gèneres de llibres que publica Editorial Intrèpida en els serveis editorials? No ens tanquem a cap gènere. El requisit més important és la qualitat del text a publicar. Ens reservem el dret de no publicar sota el segell d’Editorial Intrèpida aquells textos que considerem que no respecten els drets de les persones i dels col·lectius, entre altres.

·Els llibres publicats mitjançant els serveis editorials d’Editorial Intrèpida han de tenir «vocació comercial»? No. Editorial Intrèpida treballa en dues línies: les col·leccions amb vocació de comercialització i els llibres que es publiquen a través dels serveis editorials. En aquest segon cas, es tractarà de llibres que, tot i tenir una qualitat interessant, són molt especialitzats, no estan fets per ser venuts o quan l’autor/a vol mantenir el 100 % dels drets sobre el text i, per tant, només desitja distribució digital al seu nom o pocs exemplars a paper.

· Si jo vull fer un llibre per a un públic molt restringit, em puc posar en contacte amb Editorial Intrèpida? Sí, et pots posar en contacte amb nosaltres, i si el públic per al teu futur llibre és molt restringit, com la teva família o els teus amics, podrà no formar part del segell Editorial Intrèpida. Et donarem solucions perquè el teu manuscrit segueixi tot el procés editorial i arribi a imprimir-se amb la màxima qualitat.

·Podeu gestionar la distribució del meu llibre si no faig cap més servei amb vosaltres o si només faig una part del procés editorial? No. Editorial Intrèpida només ofereix la gestió de la distribució als llibres que formen part del nostre catàleg editorial, perquè el nostre prestigi com a segell és el que ens obre les portes als diversos canals de distribució que gestionem.

·Puc contractar amb vosaltres serveis com la correcció, la maquetació i el disseny de la coberta del meu llibre i després anar a una altra editorial perquè el publiqui? Sí. Pots fer això, però, evidentment, el llibre no portarà el segell d’Editorial Intrèpida ni constarà al nostre catàleg, sinó que constarà al catàleg de l’editorial que et publiqui el llibre i portarà el seu segell.

·Què implica que el meu llibre estigui en el catàleg d’Editorial Intrèpida? Els llibres que formen part del catàleg d’Editorial Intrèpida han passat per tot el procés editorial que ofereix el nostre segell, que implica: el cribratge del text sota un criteri qualitatiu que garanteix que el text té qualitat per ser publicat; una editora o coordinadora editorial que acompanya l’autor en tot el procés; una correcció d’estil i dues correccions ortotipogràfiques del text; la maquetació del text; el disseny de la coberta; la revisió del text abans de donar per finalitzat el procés editorial; la creació d’un text de contraportada, si l’autor no l’aporta; la inclusió del títol al segell Editorial Intrèpida; la publicaciódel títol al lloc web www.editorialintrepida.com; la publicació i promoció del títol a les xarxes socials d’Editorial Intrèpida; el rebot a les xarxes socials d’Editorial Intrèpida de les notícies sobre la publicació del llibre que l’autor ens faci arribar; una presentació del llibre en un espai acordat entre autor/a i Editorial Intrèpida i l’espai en qüestió, sempre que no sigui de pagament; deu punts de llibre d’Editorial Intrèpida; una bossa de promoció d’Editorial Intrèpida; la possibilitat de contractar la impressió dels exemplars que es vulguin del llibre en qualitat digital o en qualitat offset; la possibilitat de contractar els serveis de distribució digital (ebook i impressió sota demanda).

·Quins són els canals de distribució d’Editorial Intrèpida per als llibres dels serveis editorials? Editorial Intrèpida ofereix als autors que publiquen el llibre sota el seu segell la possibilitat de contractar el servei de gestió de la distribució digital (ebook  i impressió sota demanda). Pots contractar la gestió de cap, un, dos, tres… o tots els canals de distribució que t’oferim. Els canals de distribució que ofereix Editorial Intrèpida són:

—Venda del llibre imprès a través del lloc web d’Editorial Intrèpida (sempre que hagis imprès llibres amb nosaltres o bé venguis per aquest canal els 50 exemplars a què t’obliga la contractació de la impressió sota demanda amb l’empresa Liberis.cc).

—Impressió sota demanda mitjançant l’empresa Liberis.cc, que obliga a la impressió de 50 exemplars del llibre (que t’arribaran a casa teva, si vius al territori nacional peninsular) i que situa el teu llibre al catàleg digital de 640 llibreries de tot l’Estat espanyol i també al catàleg digital de llibreries de Mèxic, Argentina, Colòmbia i el Perú; al catàleg digital de El Corte Inglés, Fnac i La Casa del Libro; al catàleg digital de Liberis.cc.

—Distribució del llibre en format ebook i impressió sota demanda a través Amazon.

·Com funciona la distribució a través del servei de gestió de distribució que puc contractar? Si vols que Editorial Intrèpida gestioni part o la totalitat de la distribució del teu llibre editat sota el segell d’Editorial Intrèpida, primer farem una reunió per determinar quin creiem que pot ser el canal o canals més adequats per a la distribució del teu llibre. Després t’explicarem com funciona cada canal de distribució, quant val contractar-lo i a què t’obliga. Finalment decidiràs i contractaràs el canal o canals de distribució que prefereixis.

·Si publiqueu el meu llibre mitjançant els serveis editorials, és obligatori que faci la distribució mitjançant els canals de distribució que pot gestionar Editorial Intrèpida? No. Editorial Intrèpida no obliga a distribuir el llibre que publica sota la modalitat de serveis editorials per cap dels canals que ofereix. De fet, la distribució del llibre és un dels serveis que NO entra en el paquet bàsic, i si vols que gestionem aquest servei per a tu, caldrà que determinis per quins dels canals vols fer la distribució i pagar l’import de la gestió. Per a cada canal t’explicarem de quina manera cal accedir-hi.

·Si publiqueu el meu llibre mitjançant els serveis editorials, estic obligat/da a contractar un mínim de llibres impresos? No. Editorial Intrèpida no obliga a un número mínim de llibres impresos. 

·Puc imprimir uns quants exemplars del meu llibre i alhora penjar-lo a Amazon en format ebook i contractar un dels serveis de distribució d’impressió sota demanda? Sí. Pots combinar com vulguis la distribució i la impressió del teu llibre. L’únic que has de recordar és que si vols contractar la distribució mitjançant el servei d’impressió sota demanda que tenim amb l’empresa Liberis.cc això t’obliga a imprimir 50 exemplars del teu llibre (que t’arribaran a casa, si vius al territori nacional peninsular o a Editorial Intrèpida si has contractat la venda d’aquests llibres a través del nostre web).

·Si no vull contractar cap servei de distribució ni impressió, com m’entregareu el llibre? El paquet bàsic d’edició d’Editorial Intrèpida inclou l’entrega de l’arxiu maquetat en format PDF perquè el puguis portar a una impremta a imprimir. Si vols, també pots contractar l’adequació del format per poder penjar a Amazon el llibre en modalitat impressió sota demanda o en modalitat ebook.

·Per què Editorial Intrèpida no distribueix a totes les llibreries en els seus serveis editorials? Quan contractes serveis editorials amb Editorial Intrèpida estem treballant amb llibres que no tenen una vocació comercial i, per tant, estàs pagant per un servei concret i mantens al 100 % els teus drets de reproducció i distribució, i la distribució (o explotació) només la pots fer tu. El que sí que pots fer és contractar amb nosaltres la gestió de la distribució digital, perquè sí que podem posar-la al teu nom (en la distribució de llibres amb impressió sota demanda i d’ebook a Amazon); a més, podem gestionar la distribució dels llibres amb impressió sota demanda amb la nostra distribuïdora, Liberis.cc, i amb La Casa del Libro, Fnac i El Corte Inlgés. Si tens un llibre amb vocació comercial però vols mantenir el 100 % dels drets de reproducció i explotació (distribució), també pots contractar la distribució digital amb nosaltres.

·Oferiu el servei d’audiollibres com a servei editorial? No. Ara mateix Editorial Intrèpida no ofereix ni gestiona la creació d’audiollibres.

·Oferiu el servei de distribució a llibreries com a servei editorial? No. Ara mateix Editorial Intrèpida no ofereix ni gestiona la distribució en llibreries per a llibres que treballa en la modalitat de serveis editorials.

·Oferiu el servei de creació de pàgina web i imatge d’autor? Sí. Si vols que et gestionem aquest servei, pots contractar la creació d’un lloc web o la creació d’una imatge de marca per a autor o per a llibre.

·Oferiu el servei de book trailer? Sí. Si vols pots contractar el servei de book trailer, que és un vídeo en el qual s’explica, a la manera d’un petit curtmetratge, qui és l’autor i de què va el llibre que vols publicitar.

 

 

Libro
Libro
Libro

Ens vols conèixer avui?

Nu & Luka

Estiguem en contacte

info@editorialintrepida.com

 

Logo intrépida blanco

Visita’ns

Pots concertar una cita i ens coneixerem de manera presencial o virtual.

posa’t en contacte amb nosaltres

Exposa els teus dubtes o preguntes. Nosaltres et trucarem.