Et donem respostes

pregunta’ns

mimem el teu projecte

Manos y libro de Núria Farràs

Vols més informació?

Et donem resposta a totes les preguntes

La millor manera de saber les coses és preguntant. Així que ens avancem al que necessites saber i et responem sense embuts. Tot i això, si alguna cosa no et queda del tot clara o si vols saber-ne més, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. 

PREGUNTeS FREqüents

rESPoSTeS RÀPIDES

 

· Quin és el primer pas per contactar amb Editorial Intrèpida? Passeja pel nostre lloc web, envia’ns el teu manuscrit acabat o fes-nos una pregunta.

· Puc enviar-vos el meu manuscrit sense acabar o una idea per desenvolupar? Si vols publicar amb Editorial Intrèpida hauràs d’enviar-nos un manuscrit acabat, que avaluarem. Si creiem que s’adiu amb els criteris editorials d’Editorial Intrèpida, ens posarem en contacte amb tu per dir-t’ho i proposar-te una reunió. Si creiem que no s’adiu als criteris editorials d’Editorial intrèpida també t’ho direm via correu electrònic i et proposarem un altre camí a seguir. Si necessites un servei de coaching o assessorament literari, no ens enviïs el teu manuscrit; envia’ns un correu electrònic demanant aquest servei i ens posarem en contacte amb tu per explicar-te el procés.

·Quant de temps tardeu en donar una resposta un cop he enviat el meu manuscrit? Tot dependrà del número de manuscrits que tinguem en cartera per llegir i respondre. Si en algun moment tenim tant de material que no podem respondre en un temps prudencial, t’enviarem un correu per comunicar-t’ho. 

·Què feu amb el manuscrit que us envio? Llegirem el teu manuscrit i et donarem una resposta via correu electrònic. Si no ens posem d’acord, eliminarem el manuscrit dels nostres arxius. Si ens posem d’acord, el guardarem per treballar-lo. Som professionals del món editorial, i ens comprometem al fet que cap dels nostres professionals farà servir el teu manuscrit per a res més que per a treballar l’edició i la publicació del teu text.

·Quin cost té per a mi que llegiu el meu manuscrit? Per a tu no té cap cost, forma part de la nostra tasca editorial. Només se’t cobrarà si sol·licites un informe de lectura detallat.

·Si creieu que el meu text pot ser publicat, què he de fer? Si creiem que el teu text pot ser publicat a Editorial Intrèpida t’ho direm i et proposarem una reunió per conèixer-nos i explicar-te de quina manera podem treballar junts. Si ens posem d’acord, t’assignarem un/a editor/a o coordinador/a editorial i aquesta persona serà la que, juntament amb tu, crearà el calendari d’edició segons les necessitats que tingui el teu llibre.

·De quina manera puc garantir que ningú no copia el meu text? Ningú pot garantir al cent per cent que «ningú» copiarà o plagiarà les teves idees o el teu text. El que sí que pots fer és registrar el teu manuscrit abans de donar-lo a llegir a algú, inclosa Editorial Intrèpida, per garantir que, si algú copia tot o part del teu text, podràs acudir a la justícia amb la prova que el text és teu i que aquest algú te l’ha plagiat. Les idees no es poden registrar. Informa’t de què és «plagi» o «citació» i de què es pot registrar i què no.

·Si vull que el meu text també inclogui il·lustracions, gràfics, fotografies i altres recursos, els he d’aportar jo o els puc contractar? Pots fer les dues coses. Si aportes tu les il·lustracions, gràfics, fotografies o altres recursos haurem d’assegurar-nos que tinguin la qualitat mínima per ser publicables i els drets lliures, o bé hauràs hagut de comprar aquests recursos per poder fer-los servir. Si no tens aquests recursos, te’ls podem proporcionar nosaltres, perquè treballem amb il·lustradors, fotògrafs i infògrafs, i només els hauràs de contractar.

·Què he de fer si necessito el servei de coaching o assessorament literari? En aquest cas no ens enviïs el teu manuscrit; envia’ns un correu electrònic demanant aquest servei i ens posarem en contacte amb tu per explicar-te el procés.

· Feu pressupostos per a l’edició del manuscrit, la maquetació o la correcció d’un text sense que hagi d’enviar-vos el manuscrit acabat? No. Per poder donar un servei veraç i ajustar-nos al pressupost de manera que no hi hagi malentesos per cap de les dues parts, només donem pressupost després d’haver llegit el manuscrit, d’haver acceptat el manuscrit per treballar-hi i d’haver fet una o més reunions amb l’escriptor/a per saber exactament què necessita i si el que necessita és realista.

· Em podeu donar pressupost només per  corregir el text o per maquetar o per distribuir, per exemple? Sí i no. Si només necessites una de les feines que forma part del procés d’edició (correcció, maquetació, coberta…) o coaching literari, per exemple, t’atendrem, però et derivarem a un o una dels nostres col·laboradors perquè atengui particularment la teva petició de correcció, maquetació, disseny de coberta o coaching literari, entre altres. En aquests casos, el llibre no podrà formar part del catàleg d’Editorial Intrèpida.

Pel que fa a la distribució, només gestionem aquest servei als autors que editen íntegrament el seu llibre amb nosaltres i que, per tant, passen a formar part del nostre catàleg amb el segell d’Editorial Intrèpida.

· Quins són els criteris de publicació del catàleg d’Editorial Intrèpida? El criteri principal perquè un manuscrit sigui acceptat per Editorial Intrèpida és el de la qualitat. Editorial Intrèpida accepta manuscrits de temes molt diversos, sempre que tinguin una qualitat publicable i una vocació comercial mitjana o alta.

·Què voleu dir quan afirmeu que el 100 % del preu del llibre és per a l’autor? Volem dir que Editorial Intrèpida no contracta ni drets de reproducció ni drets d’explotació ni drets de traducció sobre cap manuscrit que estigui subjecte a drets d’autor. Això significa que l’autor sempre manté els seus drets i que Editorial Intrèpida només cobra per la gestió de la distribució o de la impressió si l’autor contracta aquests serveis. A més a més, segons el canal de distribució escollit, l’autor deixarà de cobrar el percentatge que es quedi la botiga mitjançant la qual es fa la venda (llibreria, llibreria amb impressió sota demanda, El Corte Inglés amb impressió sota demanda, Fnac amb impressió sota demanda, La Casa del Libro amb impressió sota demanda, pàgina de l’empresa XXX amb impressió sota demanda).

·Quins són els gèneres de llibres que publica Editorial Intrèpida? No ens tanquem a cap gènere. El requisit més important és la qualitat del text a publicar i la vocació comercial del llibre. Ens reservem el dret de no publicar sota el segell d’Editorial Intrèpida aquells textos que considerem que no s’adiuen amb els drets de les persones i dels col·lectius, entre altres.

·Què significa el concepte de «vocació comercial del llibre»? Que creguem que el manuscrit es pot convertir en un llibre que tingui interès per un grup de persones més enllà de l’àmbit familiar o d’un grup d’amics.

· Si jo vull fer un llibre per a un públic molt restringit, em puc posar en contacte amb Editorial Intrèpida? Sí, et pots posar en contacte amb nosaltres, però si el públic per al teu futur llibre és molt restringit, com la teva família o els teus amics, no podrà formar part del segell Editorial Intrèpida. De tota manera, et donarem solucions perquè el teu manuscrit segueixi tot el procés editorial i arribi a imprimir-se amb la màxima qualitat.

·Podeu gestionar la distribució del meu llibre si no faig cap més servei amb vosaltres o si només faig una part del procés editorial? No. Editorial Intrèpida només ofereix la gestió de la distribució als llibres que formen part del nostre catàleg editorial, perquè el nostre prestigi com a segell és el que ens obre les portes als diversos canals de distribució que gestionem.

·Puc contractar amb vosaltres serveis com la correcció, la maquetació i el disseny de la coberta del meu llibre i després anar a una altra editorial perquè el publiqui? Sí. Pots fer això, però, evidentment, el llibre no portarà el segell d’Editorial Intrèpida ni constarà al nostre catàleg, sinó que constarà al catàleg de l’editorial que et publiqui el llibre i portarà el seu segell.

·Què implica que el meu llibre estigui en el catàleg d’Editorial Intrèpida? Els llibres que formen part del catàleg d’Editorial Intrèpida han passat per tot el procés editorial que ofereix el nostre segell, que implica: el cribratge del text sota un criteri qualitatiu que garanteix que el text té qualitat per ser publicat; un/a editor/a o coordinador/a editorial que acompanya l’autor en tot el procés; una correcció d’estil i dues correccions ortotipogràfiques del text; la maquetació del text segons allò acordat amb l’autor; el disseny de la coberta segons allò acordat amb l’autor, amb una imatge personalitzada segons les preferències de l’autor sempre dins de les possibilitats del paquet contractat; la revisió del text abans de donar per finalitzat el procés editorial; la creació d’un text de contraportada, si l’autor no l’aporta; la inclusió del títol al segell Editorial Intrèpida; la publicació i promoció del títol al lloc web www.editorialintrepida.com; la publicació i promoció del títol a les xarxes socials d’Editorial Intrèpida; l’enviament d’una nota de premsa amb la notícia de la publicació del títol als mitjans de comunicació que determinem amb l’autor; el rebot a les xarxes socials d’Editorial Intrèpida de les notícies sobre la publicació del llibre que l’autor ens faci arribar; una presentació del llibre, amb acompanyament de l’editor/a o d’un altre representant de l’editorial, en un espai acordat entre autor/a i Editorial Intrèpida i l’espai en qüestió, sempre que no sigui de pagament; deu punts de llibre d’Editorial Intrèpida; una bossa de promoció d’Editorial Intrèpida; la possibilitat de contractar la impressió dels exemplars que es vulguin del llibre en qualitat digital o en qualitat offset; la possibilitat de contractar els serveis de distribució que es vulguin dintre del que ofereix Editorial Intrèpida.

·Quins són els canals de distribució d’Editorial Intrèpida? Editorial Intrèpida ofereix als autors que publiquen el llibre sota el seu segell la possibilitat de contractar el servei de gestió de la distribució. Pots contractar la gestió de cap, un, dos, tres… o tots els canals de distribució que t’oferim. Els canals de distribució que ofereix Editorial Intrèpida són:

—Venda del llibre imprès a través del lloc web d’Editorial Intrèpida (sempre que hagis imprès llibres amb nosaltres o bé venguis per aquest canal els 50 exemplars a què t’obliga la contractació de la impressió sota demanda amb l’empresa XXX).

—Impressió sota demanda mitjançant l’empresa XXX, que obliga a la impressió de 50 exemplars del llibre (que t’arribaran a casa teva, si vius al territori nacional peninsular) i que situa el teu llibre al catàleg digital de XXX llibreries de tot l’Estat espanyol (XX al País Valencià i XX a Catalunya) i també al catàleg digital de XX llibreries de Mèxic, Argentina, Colòmbia i el Perú; al catàleg digital de El Corte Inglés, Fnac i La Casa del Libro; al catàleg digital de XXX; al catàleg digital de Amazon.

—Distribució del llibre en format ebook, impressió sota demanda o venda de llibre imprès en impremta a través Amazon.

—Xarxa pròpia de distribució de llibres impresos en llibreries.

·Com funciona la distribució a través del servei de gestió de distribució que puc contractar? Si vols que Editorial Intrèpida gestioni part o la totalitat de la distribució del teu llibre editat sota el segell d’Editorial Intrèpida, primer farem una reunió per determinar quin creiem que pot ser el canal o canals més adequats per a la distribució del teu llibre. Després t’explicarem com funciona cada canal de distribució, quant val contractar-lo i a què t’obliga. Finalment decidiràs i contractaràs el canal o canals de distribució que prefereixis.

·Si publiqueu el meu llibre, és obligatori que faci la distribució mitjançant els canals de distribució que pot gestionar Editorial Intrèpida? No. Editorial Intrèpida no obliga a distribuir el llibre que publica sota el seu segell per cap dels canals que ofereix. De fet, la distribució del llibre és un dels serveis que NO entra en el paquet bàsic, i si vols que gestionem aquest servei per a tu, caldrà que determinis per quins dels canals vols fer la distribució i pagar l’import de la gestió. Per a cada canal t’explicarem de quina manera cal accedir-hi.

·Si publiqueu el meu llibre, estic obligat/da a contractar un mínim de llibres impresos? No. Editorial Intrèpida no obliga a un número mínim de llibres impresos. 

·Puc imprimir uns quants exemplars del meu llibre i alhora penjar-lo a Amazon en format ebook, contractar un dels serveis de distribució d’impressió sota demanda i contractar la distribució dels llibres impresos a través de la vostra xarxa de llibreries? Sí. Pots combinar com vulguis la distribució i la impressió del teu llibre. L’únic que has de recordar és que si vols contractar la distribució mitjançant el servei d’impressió sota demanda que tenim amb l’empresa XXX, això t’obliga a imprimir amb ells 50 exemplars del teu llibre (que t’arribaran a casa, si vius al territori nacional peninsular o a Editorial Intrèpida si has contractat la venda d’aquests llibres a través del nostre web).

·Si no vull contractar cap servei de distribució ni impressió, com m’entregareu el llibre? El paquet bàsic d’edició d’Editorial Intrèpida inclou l’entrega de l’arxiu maquetat en format PDF perquè el puguis portar a una impremta a imprimir. Si vols, també pots contractar l’adequació del format per poder penjar a Amazon el llibre en modalitat impressió sota demanda o en modalitat ebook.

·Per què Editorial Intrèpida no distribueix a totes les llibreries? Editorial Intrèpida no és una editorial tradicional, i per tant, la distribució de llibres que ofereix no és la que ofereixen les editorials tradicionals, perquè això implicaria que l’autor només rebria un percentatge molt reduït del preu de venda al públic del seu llibre. Per poder distribuir pels canals de distribució de les editorials tradicionals caldria que Editorial Intrèpida tingués drets sobre la reproducció i explotació del títol, cosa que no fem. Els autors que publiquen sota el segell d’Editorial Intrèpida mantenen sempre el 100 % dels drets de reproducció i explotació del seu llibre.

·Oferiu el servei d’audiollibres? No. Ara mateix Editorial Intrèpida no ofereix ni gestiona la creació d’audiollibres.

·Oferiu el servei de publicitat o màrqueting? Sí. Si vols que et gestionem aquest servei, pots contractar una campanya de publicitat, la creació d’un lloc web, la gestió de les xarxes socials o la creació d’una imatge de marca per a autor o per a llibre.

·Oferiu el servei de book trailer? Sí. Si vols pots contractar el servei de book trailer, que és un vídeo en el qual s’explica, a la manera d’un petit curtmetratge, qui és l’autor i de què va el llibre que vols publicitar.

 

 

Libro
Libro
Libro

Ens vols conèixer avui?

Nu & Luka

Estiguem en contacte

info@editorialintrepida.com

 

Logo intrépida blanco

Visita’ns

Pots concertar una cita i ens coneixerem de manera presencial o virtual.

posa’t en contacte amb nosaltres

Exposa els teus dubtes o preguntes. Nosaltres et trucarem.